ChristenUnie: Katwijks strand toegankelijk voor iedereen.

Atie Kuijt —  4 september 2018 — Reageer

Afgelopen zomer hebben weer veel mensen kunnen genieten van het Katwijkse strand, maar is ons prachtige strand voldoende toegankelijk voor mensen met een beperking? Want ook voor hen is het fantastisch om op het strand te zijn of om even uit te waaien vlak bij de zee. Afgelopen zomer hebben we het weer gezien: mensen met een rollator, met een scootmobiel of een invalide wagen gingen het strand op maar konden niet verder dan de lijn aangegeven op onderstaande foto.

Andere gemeenten aan de kust, waaronder Den Haag/Scheveningen hebben wel geïnvesteerd in toegankelijke paden richting zee met een uitkijk-plateau bij de vloedlijn. Deze voorziening is ook in Katwijk waardevol voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking. Toegankelijkheid staat niet voor niets hoog in het vaandel van onze gemeente, ook als het gaat om vrijetijd-activiteiten. Denk aan de nominatie van Katwijk (bij de eerste vijf) als meest toegankelijke gemeente. De ChristenUnie is ervan overtuigd dat een 50 meter langer pad met een uitkijk-plateau het strand toegankelijker maakt.

Een ander punt van aandacht voor de ChristenUnie is het onderhoud van de paden die op het strand liggen. Maak je een wandeling op het strand op deze paden dan is het niet gemakkelijk, zeker niet als je een beperking hebt. Sommige stukken worden schoon gehouden, andere niet en weer andere paden zijn verdwenen onder het zand. De ChristenUnie heeft middels vragen dit punt onder de aandacht gebracht van het college en hoopt op een positieve reactie.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.

Geen Reacties

Wees de eerste om te reageren.

Geef een reactie

Opmaak tekst is beschikbaar via selecteer HTML.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.