De ChristenUnie kan het verschil maken

Atie Kuijt —  9 maart 2017

De verkiezingen komen eraan en dat betekent voor Gerard Mostert een drukke tijd. De 27-jarige fractievoorzitter van ChristenUnie Katwijk staat ook op de lijst voor de landelijke verkiezingen. “Ik wil in Katwijk laten zien dat de ChristenUnie het verschil kan maken, ook in Den Haag.”

Als kind groeide Mostert op in een gezin met negen kinderen. Het leerde hem verantwoordelijkheid te nemen voor anderen. Met een vader als wethouder ging het thuis ook over politiek. “Er werd ons geleerd: Je kunt wel aan de zijlijn staan roepen over hoe het allemaal moet, maar je kunt beter jezelf inzetten om verbetering te brengen. Nou dat heb ik gedaan, ik ben politiek actief geworden. Zo ben ik op de lijst gekomen en uiteindelijk raadslid geworden.”

Sinds ruim een jaar is Mostert fractievoorzitter van de ChristenUnie Katwijk. Hij maakt zich sterk samen met zijn fractie voor goede woningen voor starters en ouderen, hij komt op voor waardevol leven en zet zich in voor duurzaamheid. “Goed zorgen voor de schepping is één van de speerpunten van de ChristenUnie. We hebben de aarde gekregen van God en dus moeten we heel zorgvuldig met de schepping omgaan. We moeten niet afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen, maar moeten nú investeren in duurzame energie. Dat is goed voor de schepping, maar ook voor onze portemonnee. Het isoleren van je woning en het plaatsen van zonnepanelen verdienen zichzelf uiteindelijk terug”

 Naast zijn fractievoorzitterschap staat Mostert nu dus ook op de lijst bij de landelijke verkiezingen. Met plek 21 op de lijst van de ChristenUnie maakt hij niet heel veel kans op een zetel.

Als de kans op een zetel zo klein is, waarom zouden mensen dan op hem stemmen? “Wat ik belangrijk vind, is dat je niet per se op mij stemt, maar op de ChristenUnie. Onze partij kan deze verkiezingen het verschil maken. Waar kwetsbaar leven bij een aantal politieke partijen geen waarde lijkt te hebben, bijvoorbeeld het leven van mensen die gehandicapt zijn of eenzaam, willen wij het juist beschermen, want elk mens is waardevol. Het leven is een geschenk van God. Je ziet nu allerlei partijen die het vrijwillig levenseinde willen faciliteren. Het is letterlijk levensgevaarlijk in het bijzonder voor kwetsbare mensen. In een beschaafde samenleving is het leven heilig en bieden we ouderen, juist ook als het leven zwaar wordt, goede zorg, veiligheid en bescherming. Daarbij zullen we veel meer moeten doen aan het voorkomen en signaleren van eenzaamheid en een gevoel van overbodigheid. Het manifest Waardig ouder worden is daar een voorbeeld van”

 Mostert maakt zich ook boos over het verschil in belasting voor één- en tweeverdieners. “Het is onrechtvaardig als een gezin waarin één van de ouders werkt soms wel zes keer zoveel belasting moet betalen als een gezin waarin twee mensen werken. De ChristenUnie wil dat veranderen.”

 De verantwoordelijkheid die Gerard als kind leerde te nemen, neemt hij nu binnen de partij. “Bij de ChristenUnie gaat het niet om macht, maar om verantwoordelijkheid nemen. Dat hebben we gedaan, dat gaan we doen, maar altijd op basis van onze christelijke normen en waarden.” Met dit motto gaat Mostert de verkiezingen in. Niet campagne voerend voor zichzelf, maar voor de ChristenUnie.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.