ChristenUnie deelt groene kaarten uit in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

Atie Kuijt —  4 maart 2017

 

Zorg voor schepping is een van de kernwaarden van de ChristenUnie, die zich al jaren sterk maakt voor een betere toekomst voor de schepping en aandacht vraagt voor duurzame initiatieven. 

De ChristenUnie is begonnen met het uitreiken van de eerste groene kaart, die is gegaan naar het bedrijf KlusWijs in Katwijk aan de Rijn. Dit bedrijf zet duurzaamheid op de eerste plaats. Naast eigen zonnepanelen op het dak verkopen ze ook zonnepanelen en adviseren ze klanten bewust duurzaam.  Ook wordt bij KlusWijs nagedacht het gebruik van gas te verminderen/te vervangen  en wordt onderzocht of het mogelijk is een warmtepomp te installeren.  Complimenten voor de duurzame inzet van dit bedrijf.

Dergelijke initiatieven wil de ChristenUnie voor het voetlicht brengen. Het lijken misschien druppels op een gloeiende plaat, maar op deze manier kunnen we de schepping weer een beetje doorgeven aan onze kinderen. “Gezamenlijk dragen wij een grote verantwoordelijkheid voor de schepping. Met deze initiatieven wordt gestreefd naar een duurzame toekomst, iets wat de ChristenUnie van harte toejuicht en vandaag heeft willen onderstrepen met een groene kaart”, aldus Gerard Mostert.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.