Wethouder Mostert Kwartet in de Week zonder geweld

Atie Kuijt —  26 november 2016

Het is de internationale Week zonder geweld. Naar schatting zijn erin Nederland ongeveer dertig duizend ouderen jaarlijks het slachtoffer van financiële uitbuiting en financieel misbruik. Doordat ouderen langer zelfstandig wonen neemt het risico op financieel misbruik toe. Denk bijvoorbeeld aan kind die de pinpas van een ouder voor eigen boodschappen gebruikt of sieraden ontvreemdt. In de gemeente Katwijk is een lokale Alliantie gestart om financieel misbruik te voorkomen door bewustwording en deskundigheidsbevordering. De Lokale Alliantie Katwijk brengt financieel misbruik ouderen deze week extra onder de aandacht door te kwartetten met professionals en ouderen

gerard-mostert-sr-2.

De lokale Alliantie wil middels een speciaal kwartetspel ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen financieel proberen te misbruiken. Het ThuisPluis kwartet is speciaal ontwikkeld om spelenderwijs kennis te maken met het onderwerp financiële uitbuiting en om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Het kwartet wordt in de Week zonder geweld op verschillende plaatsen in het land gespeeld. Op woensdag 23 november was Wethouder Mostert uitgenodigd om samen met de professionals  van lokale Alliantie het Thuispluis kwartet te spelen in Katwijk.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.