Locatie nieuwe toekomstbestendige bibliotheek

Atie Kuijt —  10 november 2016

De ChristenUnie denkt dat de Noordzeepassage mogelijkheden biedt voor een toekomstbestendige bibliotheek. De ChristenUnie ging niet over een nacht ijs en is onder duidelijke voorwaarden akkoord gegaan met deze locatie. Onder andere technische onderzoeken, ontbindende voorwaarden, zoveel mogelijk risico’s uitsluiten en het mag in totaal maximaal 11 miljoen euro kosten.

noordzeepassage-bieb

 

De fractie van de ChristenUnie heeft uitgebreid gesproken over een nieuwe toekomstbestendige bibliotheek en heeft ermee geworsteld. De ChristenUnie heeft deskundigen geraadpleegd en vele vragen gesteld aan de organisatie. Wat betekent het voor bewoners en ondernemers? Hoe gaat de exploitatie er uit zien? Hoe zit het met het programma van eisen? Kortom veel vragen en veel onzekerheden.

“De ChristenUnie vindt het belangrijk dat vooraf onderzoeken worden gedaan naar wateroverlast, de keldervloer, bouwlagen, haalbaarheid muziekschool etc. en de kostenaspecten hiervan. Ontbindende voorwaarden zijn cruciaal om te voorkomen dat we in de toekomst te maken krijgen met een Noordzeepassage die niet geschikt of te duur is voor bibliotheek en muziekschool en waar we vervolgens als gemeente mee blijven zitten. De ChristenUnie wil die risico’s zo veel mogelijk verkleinen. Daarom geven we kaders mee in het mede door onze fractie ondertekende amendement. Dit is de enige manier om tot een verantwoorde keuze te komen”, aldus raadslid Atie Kuijt.

Het college is nu aan zet en de ChristenUnie verwacht dat het college de raad vroegtijdig op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en de voortgang van het project.

Amendement:

https://drive.google.com/file/d/0B7qMprS5EHq9bkZmd3V0NDRVTzA/view

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.