Hulp bij het huishouden voor overbelaste mantelzorgers Dat is één zorg minder

Atie Kuijt —  19 april 2016
Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Bijvoorbeeld een partner, ouder of kind of ander familielid, vriend of kennis? Dan bent u een mantelzorger. Voelt u zich als mantelzorger overbelast of dreigt dat zo te gaan worden? Lukt het u niet meer om alle ballen in de lucht te houden? Mogelijk biedt de tijdelijke tegemoetkoming in de hulp bij het huishouden uitkomst in uw situatie.

Eén zorg minder

hhh mantelzorg

De gemeente ondersteunt (dreigend) overbelaste mantelzorgers met 2 uur per week huishoudelijke hulp. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Met deze tegemoetkoming wil de gemeente bereiken dat u zich als mantelzorger goed kunt richten op de zorg voor uw naaste, terwijl het bij u thuis schoon en leefbaar blijft. Dat is één zorg minder.

Aanvragen

U kunt de tijdelijke tegemoetkoming uiterlijk tot 1 juli 2016 aanvragen. De voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op www.katwijk.nl/eenzorgminder. U kunt ook een aanvraagformulier ophalen bij het gemeentehuis of bij het Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning.

Let op: Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met het speciale ‘Samen voor Elkaar’ informatienummer van de gemeente (071) 406 50 20.

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.