ChristenUnie: een veilige uitwatering en blauwe vlag voor Katwijk

Atie Kuijt —  7 april 2016

De ChristenUnie wil een strandbeleid waarin veiligheid bij de uitwatering en goed zwemwater vooropstaan. Een open ruimtelijk strand en de karakteristieke houten strandhokjes blijven het strandbeeld bepalen.

watering

De uitganspunten om te komen tot een goed strandbeleid zijn veilig, schoon en toegankelijk. Vanuit deze uitgangspunten heeft de ChristenUnie met  het college een aantal zorgpunten besproken.

Veilig

De ChristenUnie heeft samen met andere organisaties geconstateerd dat het onveilig is aan zowel de noord- als de zuidkant van de uitwatering. Drijfzand en sterke stroming zorgen voor deze onveilige situatie. Het bleek nodig om daar borden Levensgevaarlijk te plaatsen. Niet bepaald uitnodigend voor Katwijkers en toeristen.

Schoon

Daarnaast heeft Katwijk al jaren geen blauwe vlag meer. Daarom moet er volgens de ChristenUnie  extra aandacht worden geschonken aan goede zwemwaterkwaliteit. De ChristenUnie heeft het college opgeroepen om samen met de verantwoordelijke partijen deze problemen aan te pakken.

Toegankelijk

Wat de ChristenUnie betreft wordt het strand niet volledig dicht gebouwd met aaneengeschakelde paviljoens en strandhuisjes. In het bestemmingsplan is hierover veel vastgesteld, maar toch heeft de ChristenUnie aangegeven zich zorgen te maken over de dichte bebouwing aan de noordkant van de Boulevard.
Ook het fietsenprobleem op de strandafgangen is aan de orde gesteld, evenals de toegankelijkheid van het strand voor ouderen en voor mensen met een beperking.

De ChristenUnie is blij met de toezeggingen van de wethouder dat binnenkort met de raad gesproken wordt over veiligheid en zwemwaterkwaliteit. Ook wordt gewerkt aan strandafgangen waar de fietsen geen belemmeringen meer zullen zijn voor hulpdiensten. Daarnaast komt er een gesprek met paviljoenhouders om het pad op het strand toegankelijker en schoner te houden.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.