ChristenUnie wil duidelijkheid voor gebruikers Tripodia en Hoornespassage

Gerard Mostert jr. —  8 september 2015

De ChristenUnie heeft afgelopen raadsvergadering aandacht gevraagd voor de lastige en onzekere situatie waar diverse gebruikers van Tripodia zich in bevinden. Daarnaast wil de ChristenUnie dat er ook voor de ondernemers in de Hoornespassage duidelijkheid komt.

Onzekerheid voor gebruikers Tripodia

Het gebouw Tripodia is vanaf 1 januari 2016 niet meer onder het beheer van het bestuur van Tripodia maar zal vanaf dat moment onder het toezicht van de gemeente vallen. Waar de huurders na  juli 2017 naartoe moeten is nog onduidelijk. Raadslid Gerard Mostert jr. wil dat het college met  duidelijkheid komt voor de huurders. ‘De verenigingen hebben behoefte aan duidelijkheid. De gemeente moet dat zo snel mogelijk geven.’Tripodia

Geen gemeenschapshuis Katwijk Noord

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd dat er geen behoefte is aan een  gemeenschapshuis in Katwijk Noord. Volgens de ChristenUnie is het daarom nodig om met een creatieve blik te kijken naar de mogelijkheden voor de gebruikers van de bibliotheek, het winkelcentrum en de huurders van Tripodia.

Ook door de bibliotheek in de Hoornes wordt er gezocht naar een andere plek.  Daarnaast is het voor de levensvatbaarheid van het winkelcentrum Hoornespassage van belang dat er gekeken wordt naar de versterking van het winkelcentrum. Wat de ChristenUnie betreft komt er echter geen uitbreiding van het totale aantal vierkante meters detailhandel. Raadslid Gerard Mostert jr. daarover: ‘Uit alle onderzoeken blijkt dat er de komende jaren steeds minder vierkante meters detailhandel nodig is. Het is dus onverstandig om dan nu meer vierkante meters te creëeren.’

Wethouder Knape heeft toegezegd te komen met een integrale kijk op de vier thema’s: Tripodia, versterking winkelcentrum, bibliotheek en gemeenschapshuis Katwijk Noord.

 

 

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.

Eén reactie aan ChristenUnie wil duidelijkheid voor gebruikers Tripodia en Hoornespassage

  1. Wanneer denkt wethouder Knape met een (openbare) integrale kijk te komen? Hoe langer het duurt lang, hoe meer huurders en ondernemers hun eigen conclusie trekken.

    Vriendelijke groet,

    Bart