Laatste seizoen oude reddingsposten.

Atie Kuijt —  18 april 2015

Sinds de realisatie van het Kustwerk is er een prachtig nieuw strand. Het visitekaartje van ons prachtige dorp!
KRB post
Of je  surft, zeilt, zwemt of wandelt: het is genieten aan het Katwijkse strand. Zoveel activiteiten op het strand en in de zee vragen wel om voorzieningen die veiligheid garanderen. Zowel de KNRM en de KRB voeren met hun vele vrijwilligers veel veiligheidstaken uit. De KNRM vanuit een prachtige locatie vlak bij het strand. Voor de KRB nu nog vanuit de oude reddingsposten, maar vanaf 2016 vanuit twee nieuwe identieke reddingsposten. Duurzaam, energieneutraal, storm- en zeewaterbestendig gebouwd.

De ChristenUnie is akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een krediet van 1,8 miljoen euro. Veel geld, maar de ChristenUnie is van mening dat een zeedorp als Katwijk moet investeren in veiligheid aan het strand en daar zijn de nieuwe reddingsposten een onderdeel van.  De fractie heeft gepleit voor samenwerking tussen de verschillende organisaties en verenigingen. Maak vooral gebruik van elkaars kwaliteiten en materialen. Ook de politie zal vanuit de nieuwe reddingsposten zich bezig houden met de veiligheid op het strand.

Van de KNRM en de KRB is bekend dat de samenwerking volop in beweging is. Misschien kan deze positieve ontwikkeling er toe leiden dat investeringen in de loods van de KRB aan de Kanaaldijk niet meer nodig zijn. De ChristenUnie juicht de ontwikkelingen van gezamenlijk gebruik van harte toe.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.