Weg vrij voor aansluiting Flora Holland op A44

Gerard Mostert jr. —  17 maart 2015

Flora Holland krijgt een eigen aansluiting op de A44, via afrit Oegstgeest/Rijnsburg. Gemeente Katwijk, Rijkswaterstaat, gemeente Oegstgeest, Flora Holland en de provincie Zuid-Holland werken samen om deze aansluiting te realiseren.
Flora Holland
De partijen hebben hiervoor een uitvoerings- en financieringsovereenkomsten gesloten. Tegen het door gemeente Oegstgeest in dit kader genomen verkeersbesluit was een beroep aangetekend. Dit beroep is onlangs door de rechter afgewezen. Voor de aansluiting van Flora Holland op de A44 zijn er met deze uitspraak nu geen obstakels meer.

Aanbesteding
Rijkswaterstaat, de trekker van het project, is inmiddels gestart met de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van de aansluiting. Volgens de huidige planning kan in april de gunning plaatsvinden, en kan nog vóór de zomer begonnen worden met de voorbereidende werkzaamheden. Het werk moet uiterlijk 1 oktober 2016 opgeleverd worden.

Minder vrachtverkeer door Rijnsburg en Oegstgeest
Het realiseren van de aansluiting van Flora Holland op de westelijke afrit A44 zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid van Flora Holland. Daarnaast is de aansluiting van groot belang voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid binnen de gemeente Katwijk en Oegstgeest. Dagelijks rijden vele vrachtwagens van en naar Flora Holland over de Rijnzichtweg (Oegstgeest) en de Rijnsburgerweg (Rijnsburg). Dit vrachtverkeer heeft een flinke impact op de leefbaarheid en de verkeersafwikkeling op deze plekken. Een groot deel van het vrachtverkeer kan straks rechtstreeks het veilingterrein bereiken. Wethouder Klaas Jan van der Bent (Katwijk) en wethouder Wendelien Tönjann (Oegstgeest)  zijn het erover eens: ‘Dit betekent dat er veel minder vrachtverkeer over de Rijnsburgerweg in Rijnsburg en Rijnzichtweg in Oegstgeest gaat rijden. Dat is een flinke verbetering voor de doorstroming, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Rijnsburg en Oegstgeest’.
Bron: gemeente Katwijk

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.