ChristenUnie blij met nieuwe ontwikkelingen voor voormalig vliegkamp Valkenburg

Gerard Mostert jr. —  9 februari 2015

De ChristenUnie is blij dat wethouder Klaas-Jan van der Bent serieus in gesprek is om andere ontwikkelingen, zoals een Drone Valley, een kans te geven op het voormalig vliegkamp Valkenburg.Vliegveld Valkenburg

De ChristenUnie is altijd tegen de sluiting en de bebouwing van Vliegkamp Valkenburg geweest. Echter door de provincie, het rijk en de regio is er besloten om het vliegkamp te bebouwen.

‘Met deze nieuwe ontwikkelingen kan Katwijk profiteren van nieuwe werkgelegenheid. Volgens de initiatiefnemers kan het duizenden banen opleveren. En dat is hard nodig. Harder dan woningbouw. Onlangs werd onderzoeksrapport gepresenteerd waarin zorgen werden geuit over de economische toekomst van de Duin en Bollenstreek. Om de welvaart en het welzijn in Katwijk hoog te houden, moeten we daarom deze kans op nieuwe werkgelegenheid, gecombineerd met de kennisclusters Bio Science en Esa-Estec, met beide handen aangrijpen’, zegt raadslid Gerard Mostert jr. Het betekent niet dat bebouwing helemaal van tafel is. Naast bedrijfskantoren is ook woningbouw op een gedeelte van het terrein niet uitgesloten.

Voor Katwijk is het belangrijk dat er regie gevoerd wordt over wat er op ons grondgebied gebeurt. Daarom is het goed dat ChristenUnie wethouder Klaas-Jan van der Bent deze ontwikkelingen serieus bekijkt en er alles aan doet om voor Katwijk de beste uitkomsten te realiseren.

De ChristenUnie wil dat de wethouder nu aan tafel gaat met de initiatiefnemers om de haalbaarheid voor een Drone Valley in Katwijk te onderzoeken. Daarnaast moeten onderwijs en het lokale bedrijfsleven mee praten over de mogelijkheden van deze ontwikkelingen. ‘Het gaat over het grondgebied van onze gemeente en daar moeten we een grote rol spelen.’ Aldus Mostert. Uiteraard moeten de risico’s voor de gemeente Katwijk beperkt worden want ook de  RijnlandRoute hangt samen met het voormalig Vliegkamp Valkenburg. De ontwikkelingen bieden in ieder geval genoeg mogelijkheden om de Katwijkse werkgelegenheid een extra impuls te geven.

 

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.