ChristenUnie: geen onderzoek naar fietstunnels

Atie Kuijt —  5 december 2014

De ChristenUnie stemt niet in met voorstel van KiesKatwijk om een onderzoek te doen naar fietstunnels om zowel veiligheid als verkeersdoorstroming te bevorderen op strategische plaatsen. KiesKatwijk wil dit onderzoek omdat bij hen de indruk bestaat dat er ernstige ongelukken gebeuren, waarbij fietsers het slachtoffer worden. Geen onderbouwing, geen cijfers, slechts veronderstellingen en vooral hard roepen dat andere partijen en de gemeente ouderen en scholieren in de kou laten staan. De ChristenUnie maakt keuzes op grond inzicht in cijfers en knelpunten.

FietstunnelWEB.

Binnenkort verschijnen er nieuwe landelijke cijfers over verkeersveiligheid. Ook worden cijfers aangeleverd die betrekking hebben op het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dat zal het moment zijn dat de ChristenUnie een helder beeld kan vormen over de verkeersveiligheid en doorstroming. Daarna spreken college en raad met elkaar en kan gewerkt worden aan een integrale aanpak.Op dit moment ligt er al een mooi plan om de fietsveiligheid te verbeteren en daarmee heeft de ChristenUnie ingestemd. Nu wordt het tijd dat deze plannen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. .

De ChristenUnie hoopt dat de Fietsersbond in 2015 weer een fietsbalans gaat uitvoeren en hieraan wil de fractie graag meewerken.

 

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.