Meer opties voor betalen parkeergeld in 2015

Gerard Mostert jr. —  20 oktober 2014

Voor het parkeren op diverse plekken in Katwijk aan Zee moet sinds jaar en dag parkeergeld worden betaald. Dat kon altijd met contant geld of met de chipknip. De mogelijkheid tot betalen met de chipknip vervalt echter eind 2014. De gemeente heeft inmiddels onderzocht welke andere betaalsystemen kunnen worden gebruikt om het betalen makkelijker te maken. Na overleg tussen wethouder Knape en de raadsfracties komen er in Katwijk de volgende opties .parekeren

Contant muntgeld blijft natuurlijk mogelijk, maar daarnaast kan altijd met de pinpas worden betaald. Voor het einde van dit jaar zal dit overal het geval zijn. Daarnaast wordt betalen met de mobiele telefoon mogelijk. Dat kan door gebruik te maken van een zogenaamde “app” op nieuwere telefoons, maar ook door het versturen van een simpel sms’je of het bellen van een nummer.

Van deze nieuwe manier van betalen maken steeds meer mensen gebruik. Groot voordeel is het per minuut betalen van het parkeerbedrag. Je meldt aan en je meldt af bij begin en einde van de parkeertijd. Dus niet meer hollen naar de auto omdat er te weinig tijd was ingeschat of het onnodig betalen van extra tijd die niet benut wordt. We noemen dit systeem belparkeren.

Het belparkeren wordt alleen ingevoerd bij betaald parkeren buiten de parkeergarages. Voor de bestaande twee garages (Tramstraat, Princehaven) en de nieuwe garage Boulevard Zeezijde moeten te forse investeringen worden gedaan om dit nu mogelijk te maken. Pinnen en contant betalen kan natuurlijk wel overal. De gemeente zorgt voor verdere informatie, ook over de abonnementen voor het belparkeren.

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.