ChristenUnie blij met mogelijkheden voor sloepen in Zwaaikom

Atie Kuijt —  13 juni 2014

Eind vorig jaar pleitte de ChristenUnie nog voor nieuw overleg om te zoeken naar mogelijkheden voor sloepen om af te meren op de kop van het Prins Hendrikkanaal. Vanwege de geldende afspraken met rederij Triton kon de lang gekoesterde wens om de Zwaaikom te verlevendigen niet in vervulling gaan. Maar nu de rederij vertrokken is, is de kans gegrepen om de Zwaaikom in te richten voor het afmeren van pleziervaartuigen van dagjesmensen. Grootschalige rondvaart-, horeca en partyboten worden verboden.

De ChristenUnie is heel blij dat het gelukt is voorzieningen te treffen zodat het al dit seizoen mogelijk is voor sloepen om (gratis!) af te meren.  Het is de bedoeling dat in 2015 de voorzieningen voor een blijvende sloepenhaven worden aangelegd. Hierbij wordt rekening gehouden met de ligplaatsen voor het “Varend Erfgoed”. Een mooie impuls voor Katwijks recreëren, een gezellige toeristische trekker!

P1000282Sloepenplaats

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.