ChristenUnie: Blij met grotere locatie voor de Voedselbank

Atie Kuijt —  26 mei 2014

Vanaf 2006 deelt de Voedselbank voedselpakketten uit in onze gemeente. De laatste jaren vindt de uitdeling van de voedselpakketten plaats in een ruimte van Dunavie aan het Cleijn Duinplein. Deze locatie is te klein geworden vanwege de behoorlijke groei van het aantal voedselpakketen.

Dit was een reden voor de fractie van de ChristenUnie in gesprek te gaan met Marleen van de Gugten, coördinator van de Voedselbank. Eind vorig jaar heeft de fractie een werkbezoek gebracht en de handen uit de mouwen gestoken door kratten te vullen en de aanvoer van goederen te verwerken. De fractie heeft met eigen ogen gezien dat er geen werkbare situatie was voor de vele vrijwilligers die zich zo enthousiast inzetten voor dit mooie, maar helaas ook noodzakelijke werk.

De ChristenUnie heeft naar aanleiding van het bezoek vragen gesteld aan het college om vooral te gaan onderzoeken of er een grotere locatie beschikbaar kan komen voor de Voedselbank. Wethouder Mostert is aan de slag gegaan met zowel de Voedselbank, Kocon en Dunavie.

IMG-20140525-WA0000

Er is een geschikte locatie gevonden in Rijnsburg. Een mooie ruimte met een binnenterrein en ook nog eens 2x zo groot. De Voedselbank hoopt na de zomer haar intrek te nemen in een pand van Dunavie aan Noordeinde 34a. Er wordt nog gezocht naar een locatie om een uitdeelpunt in Katwijk te realiseren voor klanten die moeilijk in Rijnsburg kunnen komen. De ChristenUnie is benieuwd hoe deze zoektocht gaat verlopen, maar intussen blij dat het college zich heeft ingezet en samen met samen met Dunavie deze passende ruimte heeft gevonden.

De fractie hoopt dat voor de vele vrijwilligers na de zomer een prachtige locatie is gerealiseerd voor de Voedselbank en hoopt zeker langs te komen.

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.