Van der Bent en Mostert wethouders namens ChristenUnie

Atie Kuijt —  30 april 2014

De coalitiebesprekingen voor een nieuw College van B&W in Katwijk zijn vorige week afgerond met de verkiezing door de gemeenteraad van de vier wethouders. Meest verrassende benoeming was die van Klaas Jan van der Bent tot wethouder Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur. In zijn takenpakket zitten “hoofdpijndossiers” als de Westerbaan en de RijnlandRoute (N206). Verder blijft hij zijn directe vakgebied trouw door ook ICT onderwerpen te gaan behandelen.

ChristenUnie Katwijk-01-Klaas Jan van der Bent - 300x300Van der Bent was fractievoorzitter van de ChristenUnie in Katwijk en had zich de afgelopen jaren gemanifesteerd op verschillende dossiers rond Ruimtelijke Ordening en infrastructuur. Nadat GemeenteBelangen zich terugtrok uit de coalitie-onderhandelingen en het moeilijk bleek om een geschikte kandidaat voor deze lastige portefeuille te vinden, werd er een beroep gedaan op Van der Bent. Die besloot vervolgens om zijn verantwoordelijkheid nemen en de portefeuille voor zijn rekening te nemen.

Wethouder Gerard Mostert ChristenUnie KatwijkNaast Klaas Jan van der Bent blijft Gerard Mostert Sr. de portefeuille zorg – inclusief de 3 Decentralisaties – doen, waarmee de continuïteit op dit belangrijke onderwerp gewaarborgd is. De ChristenUnie neemt met het leveren van twee wethouders een grote verantwoordelijkheid binnen het nieuwe college. Dat doen we in afhankelijkheid van de zegen van onze God en in vertrouwen op de goede samenwerking met het CDA en de SGP.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.