Oplossing voor DVS maar dan véél goedkoper.

Atie Kuijt —  4 maart 2014

De gemeente heeft in het ID College een mogelijke oplossing gevonden voor de huisvestingsproblemen van DVS. Deze vereniging is op zoek naar een nieuwe ruimte omdat ze weg moeten uit het Heen.

ID College Katwijk ad Rijn

Door aanschaf en verbouwing van de school kan DVS hier samen met andere verenigingen een plek vinden. Het gebouw zelf is echter te duur voor DVS, vandaar dat men de gemeente heeft gevraagd om te zoeken naar een oplossing.

De gemeente subsidieert normaal gesproken niet voor huisvesting. Wel kan de gemeente het pand kopen en vervolgens verhuren aan DVS en andere verenigingen. De gemeente zou een lening aan DVS kunnen verstrekken die bij verkoop van het pand wordt terugbetaald. Transparant, het hoeft niet teveel te kosten en je helpt een mooie vereniging uit de brand.

Wethouder Binnendijk (CDA) kwam echter met een ander voorstel. Hij stelde voor een subsidie te geven van ruim zes ton en daarbovenop ook nog eens garant staan voor een extra hypothecaire lening voor DVS van 1 ton. Vervolgens zou het gebouw na een periode automatisch volledig eigendom van DVS worden. De zes ton is daarmee dus gewoon een gift geworden.

In Katwijk zijn we niet gewoon om verenigingen cadeautjes van een dergelijke omvang te geven. Het was dan ook ongelofelijk dat bijna alle partijen (SGP, CDA, VVD en GB) klakkeloos meegingen met dit voorstel. Of het nu verkiezingstijd is of niet, we hebben hier gewoon afspraken over. Als we dit voor DVS zouden doen, waarom dan niet voor al die andere Katwijkse verenigingen die (uitbreiding van) huisvesting hard nodig hebben?! Die vissen nu achter het net omdat al het geld dat voor accommodaties is gereserveerd aan DVS wordt geschonken.

De ChristenUnie is voor een goede oplossing voor huisvesting van DVS. Het ID College zou een prima locatie zijn. De gemeente kan hierbij helpen, maar dan wel op een eerlijke manier. En nog goedkoper voor de Katwijkse samenleving ook.

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.