ChristenUnie bezoekt de Visserijschool en familiebedrijf Haasnoot Vis

Gerard Mostert jr. —  1 maart 2014

Vrijdag 14 februari had de ChristenUnie een aan vis gerelateerd werkbezoek gepland. Als eerste is er een bezoek gebracht aan de Visserijschool in de Zuidstraat. Een prachtige school met theorielokalen en praktijkruimten. Hier wordt onder andere geleerd hoe vis schoon gemaakt moet worden en hoe vaarroutes worden bepaald aan de hand van de computer.

P1090820-2

Op dit moment heeft de Visserijschool 70 leerlingen. Teamleider Henk Braam is trots op zijn school waar ruimte is om uit te groeien naar zeker 130 leerlingen. De school staat! Het is tijd om deze beroepsopleiding goed onder de aandacht te brengen. De ChristenUnie is er trots op dat deze school in Katwijk staat. De ChristenUnie  gaat ervoor dat het visserij onderwijs in Katwijk behouden blijft. Daarnaast zijn er mogelijkheden om opgeleid te worden voor de koopvaardij en baggermaatschappijen. Het kleine team van docenten verdient een groot compliment voor het begeleiden van de gemotiveerde leerlingen.

Vervolgens werd Haasnoot Vis aangedaan tijdens dit werkbezoek. Een prachtig bedrijf in het Heen waar wekelijks duizenden haringen worden verwerkt tot een veelzijdig  handelsartikel. De haringmarkt is niet alleen belangrijk in eigen land, maar groeit door in Duitsland en België. Goede ontwikkeling voor zowel de markt als werkgelegenheid. De logistiek is geen probleem want het bedrijf heeft het vervoer in eigen hand. Kortom een prachtig bedrijf in het Heen. In het kader van de revitalisering van het Heen is de ChristenUnie van mening dat het een goede zaak is dat de gemeente het onderhoud van groen en parkeerplaatsen op peil houdt.

Al met al kan gesteld worden dat de visserij nog steeds belangrijk is in Katwijk. De familiebedrijven doen goede zaken en zijn gepassioneerd over dit vak. Hopelijk kan de Visserijschool in de toekomst steeds meer jongeren enthousiasmeren om in de visserij en zeevaart te komen werken, hier liggen kansen voor de jeugd!

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.