Voedselbank is helaas niet meer weg te denken uit Katwijk

Atie Kuijt —  19 december 2013

Op dinsdag 17 december stond er een werkbezoek gepland van de ChristenUnie Katwijk. Zes mensen van de lijst hebben een bezoek gebracht aan de Voedselbank in Katwijk en zij hebben meteen een handje meegeholpen. De dames hielden zich bezig met het sorteren van de kleding en de heren met het vullen van de kratten.

ChristenUnie Katwijk Voedselbank

In de loop der jaren is de Voedselbank een voorziening geworden die helaas niet meer is weg te denken. Jongeren, ouderen, gezinnen; steeds meer mensen zijn afhankelijk van voedselpakketten. Ieder jaar neemt het aantal pakketten toe, een trend die in heel Nederland te zien is.
Deze toename naar 125 pakketten  brengt enkele nadelen met zich mee bij de Voedselbank in Katwijk. De ruimte waar de pakketten worden samengesteld, is veel te klein, zeker ook voor het aantal vrijwilligers. Daarnaast moet de verwerking van de aangevoerde goederen ook in een ruimte gebeuren die te klein is.

Ten slotte is het door de toename van aanvragen voor een intakegesprek niet meer mogelijk om deze gesprekken bij de mensen thuis te houden. Dit is echter wel noodzakelijk om het vertrouwen te winnen van de mensen, zodat zij de hoge drempel durven te nemen naar de Voedselbank. Op het moment worden de intakegesprekken gevoerd in een “hok” waar ook goederen zijn opgeslagen. Dit geeft onrust in de gesprekken.

Het is duidelijk dat de Voedselbank moet worden uitgebreid, daar valt niet aan te twijfelen. De ChristenUnie gaat zich sterk maken voor een grotere ruimte.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.