Aandacht voor ruimere huisvesting voedselbank

Atie Kuijt —  30 december 2013

De Voedselbank is een voorziening geworden die niet meer weg te denken is in Katwijk. Jongeren,ouderen, gezinnen, steeds meer mensen kloppen aan voor voedsel, kleding en hulp. Door de explosieve groei naar 130 pakketten is de huisvesting van de Voedselbank aan het Cleijn Duinplein 12 te klein geworden. De ChristenUnie kon niet anders dan dit beamen toen zij vlak voor de kerst de Voedselbank een handje heeft geholpen en het met eigen ogen kon zien.

P1070712

Naar aanleiding hiervan heeft de ChristenUnie de volgende vragen gesteld aan het college.

  1. Is het college op de hoogte van de explosieve stijging van het aantal aanvragen voor een voedselpakket bij de Voedselbank?
  2. Draagt het college kennis van het nijpende ruimtegebruik van de Voedselbank vanwege deze explosieve groei?
  3. Welke mogelijkheden ziet het college voor een grotere locatie voor de Voedselbank in Katwijk?

 

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.