Nieuwe Emmaschool op dezelfde plek

Atie Kuijt —  16 oktober 2013

Al jaren wordt er gesproken over de nieuwbouw van de oude Emmaschool. Het gaat om een oude school gebouwd rond 1887 die eigenlijk al jaren aan vernieuwing toe is.

Emmaschool Rijnsburg Katwijk

Het was de bedoeling om een  nieuwe school te bouwen in De Horn, waar plannen zijn voor de bouw van ongeveer 300 woningen. Deze plannen laten nog even op zich wachten, wat gevolgen heeft voor de Emmaschool. De vraag rees wat er nu moet gebeuren met deze school. Wethouder Mostert heeft namens het college een prima voorstel gedaan. Niet wachten op de bouwplannen van wijk De Horn, maar een nieuwe Emmaschool bouwen op dezelfde plek.

De ChristenUnie vindt dit een verantwoorde ontwikkeling. Zeker gezien de huidige staat van de school. Jaren geleden heeft de ChristenUnie de school bezocht. Vorig jaar weer een bezoek gebracht. Een rondleiding door de school en een gesprek met de directeur maakte wederom duidelijk hoe hard het nodig is dat er iets gebeurt met deze oude school. De conclusie van de ChristenUnie was toen en is nu nog steeds dat het steeds urgenter wordt dat er iets moet gebeuren. Dat is nu het geval. De gemeente gaat samen met het schoolbestuur, dat als bouwheer moet functioneren,  de plannen uitwerken met een financiële onderbouwing.

Er komt eindelijk perspectief voor leerlingen en leerkrachten. Zij kunnen uitzien naar een nieuwe school met acht lokalen in de vertrouwde omgeving in de Smidstraat waar ouderen en kinderen goed samengaan. De ChristenUnie steunt dit voorstel van harte en ziet de plannen tegemoet.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.

2 reacties aan Nieuwe Emmaschool op dezelfde plek

 1. Ha Atie!

  Ik hoorde het gerucht dat op basis van een primeurs rapport er binnen nu en 10 jaar een basisschool dichtmoet agv afname leerlingen. Zegt jou dat wat? Want dan zou het jammer van de investering zijn. De gevoeligheid op dit dossier ten spijt.

  • Ha Anne,
   Het gerucht wat jij noemt ken ik niet. Onze cijfers zijn gebaseerd op het Integraal Huisvestingsplan 2012-2022, waarin je ziet dat er groei is voor de Emmaschool.
   Ik zal het college vragen of er nog een ander rapport is.