Open Monumentendag 2013

Atie Kuijt —  16 september 2013

De Open Monumentendag begon voor mij bij het gemaal aan de Binnensluis. Somber weer, maar gelukkig droog. In ieder geval op het moment dat de naam van het gemaal werd onthuld. Het gemaal dat ik (en met mij vele Katwijkers) het stoomgemaal noemde heet nu het Koning Willem- Alexander Gemaal. Naast Graaf Willem I prijken nu de mooie letters Koning Willem-Alexander Gemaal.

Koning Willem Alexander gemaal Katwijk Rijnland

‘ s Middags ben ik naar de Nieuwe Kerk geweest, waar enthousiaste orgelliefhebbers rondliepen. Vrijwilligers, mensen die popelden om op het prachtige orgel te spelen en zomaar mensen die van orgelmuziek houden. Met plezier heb ik geluisterd naar enthousiaste organisten, waarvan een paar jonge talenten. De dag werd afgesloten met een orgelconcert van Ds. Ten Hove, Ds. Van den Bosch en Arjan Wolfswinkel, die orgelwerken speelden uit Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Met dank aan heel veel vrijwilligers kunnen we allemaal terugzien op een prachtige Open Monumentendag.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.