ChristenUnie pro gezonde leefstijl en bewegen

Atie Kuijt —  24 september 2013

Gezondheid heb je niet in eigen hand, maar speelt wel een grote rol in het leven van mensen. Hoe gezond je bent bepaal je niet zelf, maar je kan wel meewerken aan een goede gezondheid. Je kan kiezen voor een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld door niet te roken, weinig alcohol te drinken, gezond te eten en vooral ook meer te bewegen.

sporten gezonde leefstijl

Op sommige terreinen van een gezonde leefstijl doet de Katwijkse bevolking het goed. Maar niet als het gaat over roken en overgewicht. Hierop scoort Katwijk slechter dan de omliggende gemeenten, wat wordt aangegeven in de resultaten van de gezondheidspeiling 2012. Deze uitslag betekent voor de gemeente Katwijk dat er maatregelen genomen moeten worden om de gezondheid van de Katwijkse bevolking te verbeteren. Maatregelen zoals: Jongeren op gezond gewicht, senioren sport en meer bewegen voor ouderen en het Wijkgericht beweegaanbod.

Een groot deel van de Katwijkse bevolking houdt van bewegen, gezien het groot aantal sportactiviteiten in verenigingsverband. en op sportscholen. Er wordt ook heel veel gewandeld en gelopen door jong en oud. Veel activiteiten die positief zijn voor de gezondheid. De ChristenUnie is hier heel blij mee. Toch geven cijfers aan dat het nodig is dat er meer aandacht moet zijn voor leefstijl en meer bewegen van zowel jongeren als ouderen.

Die aandacht is er in de vorm van een prachtig gezondheidsbeleid met tal van maatregelen. Er is werk aan de winkel niet alleen voor de gemeente en verenigingen, maar ook voor ouders, jongeren en ouderen. De ChristenUnie is ervan overtuigd dat dit beleid  pas succes heeft als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en meedoet met een gezonde leefstijl en bewegen.

Het gezondheidsbeleid voor de komende jaren is vastgesteld. De ChristenUnie is tevreden met de dit beleid, maar tegelijkertijd kijkt ze uit naar de effecten van de genomen maatregelen.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.