Toekomst van Holland Rijnland

Gerard Mostert jr. —  6 juli 2013

Afgelopen week is er in de gemeenteraad gesproken over de organisatie van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland.

De ChristenUnie is van mening dat een andere tijd andere mogelijkheden bieden. Er moeten nieuwe en losse verbanden ontstaan en een minder direct gedirigeerde regionale organisatie. Gemeenten kunnen elkaar op zoeken wanneer er meerwaarde is op bepaalde onderwerpen.

Holland-Rijnland
Over sommige onderwerpen hoeven we minder, of helemaal niet meer met elkaar te spreken omdat onderwerpen geen aandacht meer behoeven of realisatie van bijvoorbeeld een aantal grote infrastructurele projecten in aantocht is.
Als Katwijk moeten we meepraten over, bijvoorbeeld, werkgelegenheid met onze natuurlijke partners zoals Leiden en de Bollenstreek. Een gemeente als Rijnwoude heeft daar niet veel mee te maken.
Door meer op deze manier te werken kunnen we betere keuzes maken en geld besparen.

Na het zomer reces zal de raad spreken over de taken en onderwerpen waar Holland Rijnland zich mee zal bezig houden in de toekomst.

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.