Uitwerking plannen bibliotheek

Atie Kuijt —  11 mei 2013

Er is veel discussie geweest rondom de bibliotheek. Wat de ChristenUnie betreft gaat het college aan de slag met de uitwerking van de plannen rondom bibliotheek, cultuurpodium en gemeenschapshuizen. Het zijn plannen met een hoog prijskaartje en onduidelijkheden over de exploitaties. Belangrijk dus om als raad de vinger aan de pols te  houden en goeie afspraken te hebben over de voortgang.

bibliotheek

Inmiddels zijn deze afspraken gemaakt. De uitwerking van alle voorstellen en de kredietverleningen  komen terug bij de raad.  Dan wordt bekeken of de plannen haalbaar en betaalbaar zijn en neemt de raad een besluit. De bewuste “fuik” bestaat niet meer. De raad wordt in het hele proces betrokken.

Bij de uitwerking van deze plannen gaat het niet alleen om geld. Het gaat ook om de uitstraling van de nieuwe bibliotheek. Het gebouw moet gewoon passen bij ons dorp. Belangrijk dat de raad ook duidelijke kaders stelt op stedenbouwkundig gebied. Dit zal gebeuren als het college nog voor de zomer met een eventuele locatie komt. Ook hier dus de vinger aan de pols. De afgelopen jaren is veel afgebroken, maar er kwam niet altijd iets moois voor terug.

In voorgaande berichten op onze site heeft de ChristenUnie een heldere visie gegeven over de ontwikkeling van bibliotheek, cultuurpodium en gemeenschapshuizen. Het functionele, maar ook gezellige concept van De Burght in Rijnsburg spreekt onze fractie aan.

Wij zien dit concept graag toegepast in het centrum van Katwijk aan Zee. Kleinschalig, gericht op de toekomst met voldoende ruimte voor digitale ontwikkelingen. Het moet een plek worden waar burgers graag heen gaan voor informatie, maar ook voor ontmoeting, een kop koffie, tijdschrift of krant. Een klein cultuurpodium van 200 stoelen voor theater, film en muziek zou hierin moeten passen.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.