Lokaal postadres voor dak- en thuislozen

Atie Kuijt —  17 april 2013

Eindelijk is het zover. In Katwijk kunnen inwoners die geen onderdak hebben toch hun post ontvangen. Zij krijgen de gelegenheid om gebruik te maken van een briefadres. Dit betekent dat zij een adres kunnen gebruiken van een familielid of kennis waar hun post wordt bezorgd. Zij mogen daar niet wonen! De gemeente moet wel onderzoeken of betreffende persoon echt geen woonadres heeft.

brievenbus

Werden voorheen de thuis- en daklozen ingeschreven in centrum gemeente Leiden, vanaf nu gebeurt dat in Katwijk. Kregen ze toen een uitkering vanuit Leiden, nu wordt die verstrekt door Katwijk.

De ChristenUnie vindt dit een positieve ontwikkeling. De gemeente krijgt door een postadres te verstrekken namelijk inzicht in de groep die geen eigen woonplek heeft en werkt op deze manier mee dat deze kwetsbare groep meer uitzicht heeft op een eigen onderkomen. Dit betekent dat deze problematiek vanaf nu lokaal wordt opgelost. Er is geregeld dat wekelijks gesproken zal worden met deze groep die geen eigen woonplek heeft. Van hen wordt verwacht dat ze zich behoorlijk moeten inzetten om binnen drie maanden een eigen adres te realiseren.

De ChristenUnie is blij met deze ontwikkeling. Jaren geleden heeft onze fractie al gesprekken gevoerd over dit postadres met de gemeente. Samen met Stichting Kocon en Stichting De Brug heeft  de ChristenUnie  zich ingezet om het voor elkaar te krijgen. Mooi dat wethouder Mostert het nu heeft geregeld.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.