ChristenUnie in gesprek met de wijkraad van Katwijk aan de Rijn

Claudia Noort-Verhoeff —  27 april 2013

Op woensdag 17 april 2013 bracht een afvaardiging van de fractie van de ChristenUnie een bezoek aan de wijkraad van Katwijk aan de Rijn in de Roskam. In een open sfeer sprak de wijkraad met de ChristenUnie over belangrijke onderwerpen van de wijk.

bezoek christenunie katwijk aan wijkraad katwijk aan den rijn

De wijkraad maakt zich zorgen over de plannen voor de N206. Wat is het beste plan, en hoe past de verkeersveiligheid en de bestaande wijken hierin? Er zijn ideeën om van de Roskam een gemeenschapshuis te maken, maar hoe reëel zijn die plannen? Daarnaast is de wijkraad op dit moment aan het nadenken over hoe een biebfunctie te realiseren, en is er een grote voorstander van dat er in ieder geval een servicepunt komt. Ook pleit de wijkraad voor blijvend voldoende voorzieningen bijvoorbeeld in de vorm van winkels.

De ChristenUnie sprak ook met de wijkraad over zij haar rol ziet. De wijkraad is de specialist binnen de wijk, zit dicht bij het vuur, spreekt veel mensen, en weet welke problemen er spelen. Daarnaast moet de wijkraad ook de spreekbuis naar de gemeente toe zijn, signalen doorgeven aan de gemeenteraad en het college. Communicatie is dus heel belangrijk.

De ChristenUnie benadrukt dat de wijkraad een belangrijke functie heeft binnen de gemeente. Maar het is uiteraard onmogelijk om over alles mee te praten. Als de wijkraad naar de langetermijnagenda van de gemeente kijkt, kan een keuze gemaakt worden en bepaald worden wat echt belangrijk is voor Katwijk aan de Rijn. Dan kan de wijkraad in een heel vroeg stadium meedenken, meepraten over plannen, en een visie neerleggen voor de gemeenteraad.
De fractie van de ChristenUnie kijkt terug op een prettig en zeer nuttig gesprek met de wijkraad van Katwijk aan de Rijn!

Claudia Noort-Verhoeff

Posts

Claudia Noort-Verhoeff is bestuurskundige, is getrouwd en heeft twee dochters. De afgelopen twee jaar was ze als raadslid actief binnen de commissie welzijn. Overtuigd dat de politiek echt bij haar past wil ze met de ervaring die ze nu al heeft graag de komende jaren binnen de gemeente Katwijk opbouwen en uitbouwen met de nodige creativiteit.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.