Jongeren tonen Lef!

Atie Kuijt —  6 maart 2013

Ik heb gisteravond een avondje jongeren theater gehad in het gebouw van Scum. Ik zat in dubio of  ik wel zou gaan. Hoe gaat dat. Je enige vrije avond van de week. Toch ben ik blij dat ik ben gegaan. Ik heb genoten van een groep jongeren uit onze gemeente die lef heeft getoond om een stukje eigentijds theater neer te zetten.

Ze hebben lef getoond door samen na te denken en uit te werken wat INVLOED doet op het maken van hun keuzes. Een eigentijds verhaal met een duidelijke boodschap over Facebook, twitter, populair willen zijn, je digitale ik tegenover de werkelijkheid. Kortom een verhaal in deze tijd en van deze tijd.

In een gesprek met Ingrid Schoneveld van FactorW kwam naar voren dat deze groep een half jaar heeft gewerkt aan dit theaterstuk. Ik kijk terug op een leuke avond met enthousiaste jongeren, die trots waren op hun werk. Complimenten aan allen die hieraan meegewerkt hebben.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.