Gemeenschapshuis Tripodia, De Roskam en De Terp

Atie Kuijt —  7 maart 2013

Tripodia, De Roskam en De Terp moeten verbouwd worden tot een gemeenschapshuis. Daar zit behoorlijk veel geld in alleen al als het gaat om de verbouwkosten. We hebben het dan nog niet over de financiële gevolgen kijkend naar de exploitatie en de gebouwen die dan leeg komen te staan.

Roskam - Katwijk aan den Rijn

Een gemeenschapshuis is een plaats van ontmoeting met een bibliotheek functie. Er is ruimte voor cultuur en maatschappelijke organisaties en verenigingen nemen een belangrijke plaats in. De ChristenUnie is niet tegen het realiseren van zo’n gemeenschapshuis. Wij vinden het juist belangrijk dat maatschappelijke ruimten multifunctioneel gebruikt worden. Dit kan namelijk besparingen opleveren en zorgen voor verbinding in de wijken. Hieraan stellen wij wel voorwaarden. Is er behoefte aan een gemeenschapshuis in een bepaalde wijk en is de exploitatie financieel haalbaar. De ChristenUnie houdt grip op het hele proces en wil niet in de fuik terecht komen van “er is geen weg meer terug”.

In Tripodia speelt er nog iets anders. De Baptisten huren Tripodia voor hun diensten op zondag en komen ruimte te kort. Wij hebben zowel met Tripodia als de Baptisten gesprekken gevoerd over de mogelijkheden tot vergroting van de zaal. Wij vragen het college om planologisch mee te werken aan een eventuele vergroting van Tripodia.

In maart zal het besluit genomen moeten worden. Wordt dus vervolgd.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.