Stad of dorp?

Gerard Mostert jr. —  20 november 2012

De gemeente Katwijk krijgt een stadsbouwmeester. Deze meneer of mevrouw vervangt de driekoppige welstandscommissie en gaat aanvragen toetsen op basis van het welstandsbeleid.


Erg mooi natuurlijk want hierdoor vergroten we de efficiency en besparen we gemeenschapsgeld.
Maar waar ik me druk om maak is de term STAD die ik steeds vaker tegenkom in beleidsstukken of in kranten. Sommige bestuurders in de onze gemeente spreken zelfs met genoegen van de ontwikkeling dat Katwijk uitgroeit naar een stad van 80.000 inwoners.
Ik ben opgegroeid in een dorp, Rijnsburg, en dat wil ik graag een dorp houden. Dat er meer mensen in de gehele gemeente komen wonen, zal niemand ontkennen maar ik weiger deze mooie gemeente te laten verworden tot een stad.

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.