Nieuw zorgpunt in Katwijk

Atie Kuijt —  15 november 2012

Er is een nieuw zorgpunt bijgekomen in Katwijk. Samen met de praktijk voor Oefentherapie van Ingrid Zuijderduijn is het tweede Katwijkse steunpunt van thuiszorg-organisatie Curadomi feestelijk geopend aan de Jaap Bergmanstraat. Een prachtige ruimte waar men terecht kan voor zorg voor bewegen, maar ook voor informatie van zorg van mens tot mens.

Wanneer men ziek is, een handicap heeft of een hoge leeftijd heeft bereikt moet men in deze tijd zolang mogelijk thuis blijven wonen. Curadomi gaat ervoor om dit mogelijk te maken door verzorging en verpleging aan te bieden.  Medewerkers zijn enthousiast en geven aan dat vooral veel ouderen die in deze wijk wonen intussen de weg naar het steunpunt gevonden hebben.

Meer bewegen en gezondheid zijn niet van elkaar los te koppelen en krijgt gelukkig ook steeds meer aandacht. Dat geldt niet alleen voor jongeren, maar ook zeker voor ouderen. Ingrid Zuijderduijn, oefentherapeut Cesar en Mensendieck helpt mensen in het beter worden in bewegen.

Met vele anderen, waaronder ook een aantal ouderen uit de wijk mocht ik dit heugelijke feit vieren en de feestelijke opening door Ingrid Zuijderduijn en medewerkers van Curadomi bijwonen.

De ChristenUnie wenst beide partijen veel succes en zegen op hun werk.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.