Cameratoezicht? Het werkt!

Henk Noordhuis —  30 november 2012

Vorige week bezocht ik met de commissie Bestuur de locatie waar camerabeelden uit o.a. Katwijk worden bekeken.

cameratoezicht

De ChristenUnie is altijd voorstander geweest om camera’s te plaatsen in Katwijk om mee bij te dragen aan een veiliger centrum. De camera’s staan er inmiddels en de ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. Door “live” mee te kijken kan een politie-eenheid of andere hulpverlening snel naar een plaats van onheil worden gedirigeerd. Wordt niet “live” meegekeken dan kunnen eventueel later ook opnamen, b.v ter ondersteuning van opsporing, worden bekeken. Het is goed om te zien dat deze investering in veiligheid voor de gemeente zo goed uitpakt. Cijfers over de periode vóór de installatie van de camera’s en cijfers van erna zullen worden vergeleken en voorgelegd aan de raad. We houden u op de hoogte.

Henk Noordhuis

Posts

Ik werk al 29 jaar bij de Universiteit van Leiden bij de faculteit Rechtsgeleerdheid. Als leidinggevende in de onderwijsorganisatie heb ik met veel mensen te maken. Dat is ook wat me het meeste boeit. Ik wil graag van u horen hoe u over gemeentezaken denkt of wat u wilt voorstellen want dat komt het raadswerk ten goede. U kunt me persoonlijk benaderen en mag op mijn luisteren rekenen. De Christen Unie is er voor u.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.