Schroef blikvanger nieuwe visserij school

Atie Kuijt —  11 mei 2012

In de commissie Welzijn van 8 mei heeft onze  fractie voorgesteld om bij de nieuwe visserijschool aan de Zuidstraat de schroef te plaatsen, die jaren bij de oude visserij school heeft gestaan.

schroef visserijschool

Het gaat om de bronzen schroef van ongeveer drie ton, die tijdens een vlootschouw in (waarschijnlijk) 1985 is geschonken aan de oude visserij school.

Zoals we al eerder hebben gezegd is het een prachtige school. Loop je door de school dan zie je echt  een school die te maken heeft met scheepvaart en visserij. Van netten boeten, vis schoonmaken, simulatie modellen, een brug tot machine kamers. Loop je buiten de school moet je heel goed kijken of het wel een zeevaart school is. Meer herkenbaarheid voor de nieuwe school zou niet verkeerd zijn. Het is dan ook  een wens van Gerard Haasnoot van de visserij school om iets meer herkenbaarheid te geven aan aan de nieuwe school door de oude schroef als blikvanger te plaatsen in de groene strook tegenover de Nieuwe Kerk en tegenover de school.

In de commissie heeft onze fractie het college gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is deze schroef daarte plaatsen. Wethouder Mostert heeft toegezegd dat hij het in het college bespreekbaar zou maken.

Binnenkort een grote schroef tegenover de school? Samen met Gerard Haasnoot hopen wij dat. Wij wachten af wanneer het college met het voorstel komt.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.