Visserijschool aan de Zuidstraat

Atie Kuijt —  25 april 2012

Vanavond hebben we op uitnodiging van een bijzonder trotse en enthousiaste Gerard Haasnoot de nieuwe visserijschool bezocht.

Een moderne, complete visserijschool, die een mooie plek binnen het onderwijs inneemt in Katwijk. Niet meer aan de Rijnmond, maar aan de Zuidstraat. Wij zijn met Gerard Haasnoot trots op deze mooie school, die nu al aan zeker 85 jongeren visserij onderwijs biedt.

De ChristenUnie heeft zich altijd ingezet om het visserij onderwijs te behouden in Katwijk. Het liefst in de oude visserijschool, maar dat bleek geen optie. De oude visserijschool zal niet verdwijnen uit Katwijk, maar gaat als monument verder. Daar zijn we blij mee.

Terug naar het nu. We hebben vanavond een school gezien die er fantastisch uitziet en ook een school is met ruimte en mogelijkheden voor jongeren. Er staat in Katwijk weer een heel aantrekkelijke visserijschool met toekomstperspectief voor jongeren die iets hebben met de zee en visserij.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.