Katwijk start met politiekids!

Gert Varkevisser —  27 maart 2012

De eerste Katwijkse Politiekids worden op woensdag 11 april op het gemeentehuis van Katwijk geïnstalleerd.

De kids worden officieel ontvangen in de raadszaal door burgemeester Wienen. Als tweede gemeente in Nederland gaat Katwijk van start met Politiekids. Dit project betrekt kinderen bij de leefbaarheid van hun omgeving. Met een stoere pet op en herkenbaar vest aan, spreken zij bij een maandelijkse actie voorbijgangers aan op hun gedrag op straat.

Voor goed parkeren en een schoon strand
Kinderen weten heel goed waarom het vervelend is als mensen in de buurt van de school te hard rijden en verkeerd parkeren. En waarom het gevaarlijk is als fietsers over de stoep rijden. En waarom het prettig is als het schoon is op het strand en op de stoep. Bij acties van Politiekids leggen zij dat vanuit hun eigen belang en hun eigen beleving uit aan volwassenen. De gemeentelijke opsporingsambtenaren en de politie helpen de kinderen bij hun acties. De samenwerking tussen de kinderen, hun ouders en de politie zal een goede invloed hebben op de buurt.

Kinderen spreken volwassenen aan
Zestien kinderen uit groep 5 van de Christelijke Opleidingsschool in Katwijk gaan als Politiekids aan de slag. Vanaf 12 april doen zij mee aan een actie. De kinderen bedenken samen waar de actie over zal gaan. Bij dat onderwerp bedenken ze waarom het fijn is als de volwassenen zich aan de regels houden. Hier wordt een flyer van gemaakt. Ook gaan ze oefenen, hoe je dit kunt vertellen als je een actie houdt. Vóór de eerste actie worden de Politiekids officieel geïnstalleerd als politiekids.

Het project bij de Christelijke Opleidingsschool loopt tot december 2012. Daarna wordt bekeken of het project ook bij andere scholen kan worden gedaan. Want een veilige omgeving, dat willen alle kinderen wel!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José Schotsborg van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5448 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.

Bron: gemeente Katwijk

Gert Varkevisser

Posts

Gert Varkevisser (37 jaar) is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Na zijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden is Gert sinds 2002 werkzaam bij de Rijksoverheid. Sinds 27 oktober 2011 is Gert toegetreden tot de gemeenteraad van Katwijk.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.