Aandacht voor veilig bouwverkeer door Frederiksoord-Zuid

Gerard Mostert jr. —  25 november 2011

Afgelopen raadsvergadering heeft de fractie van de ChristenUnie aangedrongen op veilig saneringsverkeer door Frederiksoord Zuid.
bouwverkeer frederiksoord zuid
De gemeente Oegstgeest gaat, waar vroeger de ‘glazen stad’ stond, een water villa wijk bouwen. Om dat te kunnen doen is het nodig om het stuk grond te saneren. Het verkeer dat daarmee gepaard gaat zal door Rijnsburg heen komen (Floralaan, Nassaulaan, Valkenburgerweg).

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. De wethouder heeft aangegeven dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met Oegstgeest:

  • breng en haaltijden scholen (ochtend en eind van de middag) > geen transport
  • langzaam rijden
  • verkeersborden plaatsen
  • bewoners informeren
  • keren van vrachtwagens zoveel mogelijk op het werkterrein; ingewikkelde manoeuvres onder begeleiding
  • geen dubbele oplegger (‘aanhangwagen’) tenzij (incidenteel) nodig
  • acceptabele frequentie (circa 8 per dag , 4 heen en 4 terug), dit zal niet alle dagen zo zijn.

De ChristenUnie vertrouwt erop dat de afspraken zorgen voor een veilige saneringsperiode waardoor onze buurman zijn werk kan verrichten en de inwoners van Rijnsburg veilig kunnen wonen en werken.

Want een goede buur is beter dan een verre vriend.

Gerard Mostert jr.

Posts

Mijn naam is Gerard Mostert, ik ben 28 jaar, en ik werk bij ProDemos in Den Haag als educatief medewerker en coach. Ik ben actief in het verenigingsleven als muzikant bij de Flora Band. De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan een toekomst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik wil mij inzetten voor een gemeente die ambitie heeft om de schepping te onderhouden en te bewaren. Samen met mijn collega raadsleden maak ik mij sterk voor een samenleving waar we oog hebben voor elkaar. Niet ik, maar wij! In mijn politieke werk geeft Gods woord mij het fundament waarop ik mijn steentje bij kan dragen.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.