Sport en supporters

Atie Kuijt —  19 september 2011

Sporten en bewegen door jong en ouder is goed voor een gezonde Katwijkse samenleving. Ook zorgt sport  er voor dat de sociale samenhang wordt bevorderd. Want of je nu een sporter, vrijwilliger of supporter bent, sport is een belangrijke ontmoetingsplaats en draagt bij aan een prettig leefklimaat. Positief als het prettig is, maar negatief als supporters zich niet gedragen.

In de nota wordt veel gesproken over de gemeente, verenigingen en sporters, maar de supporters komen niet aan bod. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er beleid is op de gedragsbeïnvloeding van de supporters en dat zij positief worden betrokken bij hun club. Dit geldt natuurlijk voor jongeren en ouders.

Het mooie is dat verenigingen zich al enorm hebben ingezet voor een goed preventief supportersbeleid. De ChristenUnie is daar blij mee, maar vindt dat dit beleid betrokken moet worden bij de sportnota.

Ook dit wordt door de wethouder meegenomen in de uitwerking tot een definitieve sportnota.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.