Sport en sportbedrijf

Atie Kuijt —  17 september 2011

Het college wil het beheer en onderhoud van buitensport accommodaties onder brengen bij een zogenaamd sportbedrijf of sportstichting. Iets nieuws wat zeker bij een sportnota past, maar hoe gaat het college dat regelen. Het is slechts even aan getipt in de sportnota, terwijl het wel een belangrijke ontwikkeling is binnen het hele sportgebeuren. Er komt nog al wat voor kijken want er zullen keuzes moeten worden gemaakt voor zowel binnen- als buitensport. Het gaat om ons zwembad,  de gymzalen, sporthallen en de wijkcentra. Worden zowel  sport verenigingen als de niet georganiseerde sport meegenomen. Hoe wordt sport verbonden met het onderwijs, welzijn, cultuur en zorg. Kortom vragen en onzekerheden genoeg en  de ChristenUnie wil van het college weten hoe en wanneer het sportbedrijf wordt ingevuld.

Er kwam een antwoord, want wethouder Van Duijn is op dit moment bezig met een quickscan en hij is bezig met een uitwerking. Binnenkort komt hij met een voorstel. De ChristenUnie volgt dit proces kritisch.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.