Poll: Jongeren in Katwijk moeten vroeger uitgaan

Atie Kuijt —  8 september 2011

Op deze website staat een poll over vroeger uitgaan. De ChristenUnie Katwijk wil graag uw/jouw mening horen over vroeger uitgaan in Katwijk. Vul daarom nu de poll in en draag bij aan de discussie in de gemeenteraad. Hieronder volgt een toelichting op deze poll. Per internetadres kan de poll een maal worden ingevuld.

poll

Jongeren gaan in het weekend steeds later uit. Een grote groep jongeren houdt zich voorafgaand aan het uitgaan bezig met het fenomeen indrinken en dat gebeurt meestal op hangplekken in de wijk, op het strand of in de duinen, maar vaak drinken ze eerst gewoon thuis.
Indrinken lijkt gewoon te worden in onze samenleving. Het is goedkoop voor de jongeren, maar niet zonder gevolgen. Zeker niet voor de ontwikkeling van hun hersenen.

De gemeente heeft de mogelijkheid om vroeger uitgaan te bevorderen. Voorstanders van vroeger uitgaan stellen dat hierdoor het alcoholgebruik onder jongeren en het indrinken kan worden verminderd. Ook stellen zij dat vroeger uitgaan mogelijk kan leiden tot vroeger naar huis gaan, wat voordeel oplevert voor de fitheid van jongeren (beter sport-, werk- en schoolprestaties) en dat het minder spanning in het gezin oplevert.
Daarnaast vinden zij dat hierdoor mogelijk minder drugs wordt gebruikt omdat het niet nodig is om het tot ‘s morgenvroeg vol te houden. Vroeger uitgaan en vroeger thuiskomen zou volgens hen de gezondheid ten goede komen op zowel korte als lange termijn. Ook zou het leiden tot minder overlast in de nacht. Dit zijn allemaal argumenten waardoor het nu belangrijk is een brede mening breed vanuit de samenleving te inventariseren.
Veel ouders hebben ermee te maken dat de uitgaanstijden steeds later worden. Dat is niet gemakkelijk voor hen. Want hoe krijgen zij hun kind op tijd thuis? De ChristenUnie wil graag van ouders weten hoe zij er tegenover staan als jongeren vroeger uitgaan. De ChristenUnie roept dan ook ouders op de poll op onze site in te vullen. Wij willen de reacties graag meenemen in het debat met de gemeenteraad.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.

Eén reactie aan Poll: Jongeren in Katwijk moeten vroeger uitgaan

  1. Volgens mij is het drinken van alcohol in het openbaar verboden, pak dat eerst aan, scheelt ook een hoop vervuiling.
    Blaastesten voor jongeren, als ze drank op hebben en nog niet de leeftijd hebben voor alcohol ouders een boete geven. Misschien gaan die dan ook toezicht houden op hun kinderen.