Aanpakken die enge, stille plekken!

Gert Varkevisser —  20 september 2011

Wie kent ze niet? Van die stille, enge plekken. Een doodlopend steegje, een slecht verlichte fietstunnel, een donker (fiets)pad in een parkje. Je kunt je daar erg onveilig voelen.

Onveilige plakken tunneltje

Vaak nodigen deze plekken uit tot vandalisme (graffiti, rommel en vernieling) en zijn het ideale hangplekken voor jongeren. In de onlangs gehouden enquete over veiligheid in Katwijk klagen veel mensen over stille, enge plekken. Deze Katwijkse burgers voelen zich op die plekken onveilig en vragen de gemeente om actie te ondernemen. En terecht. Maar u kunt er ook zelf wat aan doen!

Stille, enge plekken kunnen eenvoudig veiliger worden gemaakt door betere verlichting, een nieuwe verflaag, het weghalen van overtollig groen of het ophangen van een camera. De ChristenUnie wil met het aanpakken van stille, enge plekken voorkomen dat overlast en vandalisme optreedt en gevoelens van onveiligheid wegnemen. De gemeente wil dat ook en nodigt burgers uit mee te doen aan de burgerschouw in september. Bij de burgerschouw beoordelen groepjes burgers hun leefomgeving op onderwerpen als zwerfafval, onkruid, straatverlichting, speeltoestellen en hoe de weg, de stoep, de struiken, de bomen en het gras eraan toe zijn. Bovendien kunnen ze andere opmerkingen doorgeven waarmee ze graag willen dat de gemeente aan de slag gaat. De opmerkingen worden genoteerd en direct doorgegeven aan de wijkbeheerder of de wijkregisseur. U kunt zich voor de burgerschouw opgeven bij de gemeente. Bel naar 071-4065105 of mail naar mevrouw Meijer, e.c.meijer@katwijk.nl U kunt het hele jaar door ook rechtstreeks contact opnemen met de wijkregisseur over onveilige plekken.

Gert Varkevisser

Posts

Gert Varkevisser (37 jaar) is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Na zijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden is Gert sinds 2002 werkzaam bij de Rijksoverheid. Sinds 27 oktober 2011 is Gert toegetreden tot de gemeenteraad van Katwijk.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.