Samen komen tot kaders voor de sportnota

Atie Kuijt —  24 mei 2011

Het was een wens van onze fractie om samen met vertegenwoordigers uit het veld na te denken over de kaders van de sportnota die de gemeenteraad volgend jaar hoopt vast te stellen.

Vanavond is de eerste stap gezet om gezamenlijk te komen tot een sportbeleid. Het was een prima avond met enthousiaste deelnemers. Er was een behoorlijk aantal vrijwilligers, leerkrachten en vertegenwoordigers van verenigingen die constructief heeft mee gedacht over wat  nodig is om jong en oud te laten sporten en bewegen. Accommodaties kwamen aan de orde, bewegen in buurten, hoe is het kader van de verenigingen en wat zou de gemeente hierin kunnen betekenen enz.

Alle inbreng wordt gebundeld en gebruikt voor de nota sport. Allen die betrokken zijn geweest bij deze avond krijgen de resultaten te zien en er is afgesproken dat in september de tweede stap zal worden gezet.

Voor mij was het gaaf om te horen wat er leeft onder mensen die sport  en bewegen belangrijk vinden, die er voor gaan. Belangrijk in ieder voor onze fractie om wat zij zeggen en vinden mee te nemen.

Wat mij betreft: mooi om op deze manier te komen tot inzichten vanuit het veld en op naar de volgende avond.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.