Burgernet komt in Katwijk

Henk Noordhuis —  20 april 2011

Burgernet komt! Tijdens de Algemene Beschouwingen in 2010 drong de ChristenUnie aan op meer alternatieve vormen voor handhaving waaronder Burgernet.

burgernet in Katwijk

De burgemeester verraste ons met de uitspraak dat er al op een aantal terreinen voorstellen werden voorbereid. Als eerste blijkt nu dat de gemeente mee gaat doen met Burgernet.

Wat doet burgernet? Met Burgernet schakelt de politie burgers in bij het zoeken naar bijvoorbeeld verdachten of vermisten. Via de SMS van personen die zich hebben aangemeld om met Burgernet mee te doen wordt  een duidelijk signalement doorgegeven met de vraag om uit te kijken naar deze persoon of personen en hierover de politie in te lichten.
Weer een stap in de goede richting van grotere veiligheid.
Doet u straks ook mee en geeft u zich op? Ik ben benieuwd.

Henk Noordhuis

Posts

Ik werk al 29 jaar bij de Universiteit van Leiden bij de faculteit Rechtsgeleerdheid. Als leidinggevende in de onderwijsorganisatie heb ik met veel mensen te maken. Dat is ook wat me het meeste boeit. Ik wil graag van u horen hoe u over gemeentezaken denkt of wat u wilt voorstellen want dat komt het raadswerk ten goede. U kunt me persoonlijk benaderen en mag op mijn luisteren rekenen. De Christen Unie is er voor u.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.