Politie in zicht

Henk Noordhuis —  21 maart 2011

Over de politie en de politieorganisatie is veel te doen. Landelijke politie, samenvoegen van regio’s, krimp of groei in de sterkte.  Zo maar een paar zaken die spelen. In Katwijk is tevredenheid of ontevredenheid over politieoptreden en veiligheid in het algemeen voor de Christenunie een belangrijk punt.

politie

De Christenunie heeft daarom samen met de VVD al in november 2010 het voorstel gedaan om in de gehele gemeente Katwijk onderzoek te doen naar veiligheid door een enquête te houden. Er zijn voor de Christenunie  voldoende signalen binnen om het veiligheidsgevoel / onveiligheidsgevoel en politieoptreden in Katwijk beter in kaart te brengen. De enquête komt er aan en ik zeg nu al: Grijp de kans en vul de enquête in.

De politie Hollands Midden werkt aan de hand van beleidsplannen om het werk en de speerpunten daarin te bepalen. Burgemeesters van de gemeenten die in het regionale college zitten dragen bij aan de totstandkoming van zo’n beleidsplan. Ook onze burgemeester doet dat.  Nu vraagt Politie Hollands Midden aan gemeenteraadsleden om mee te doen aan een symposium en zaken aan te dragen om tot een plan voor de toekomst te komen. Het is goed om te constateren dat de politie ook ons wil horen. Ik ga in ieder geval en zal proberen aan te geven wat er in Katwijk volgens ons moet.

Ik vind dat het beter kan. Het gezag van de gezagsdragers moet omhoog denkt u ook niet?

Henk Noordhuis

Posts

Ik werk al 29 jaar bij de Universiteit van Leiden bij de faculteit Rechtsgeleerdheid. Als leidinggevende in de onderwijsorganisatie heb ik met veel mensen te maken. Dat is ook wat me het meeste boeit. Ik wil graag van u horen hoe u over gemeentezaken denkt of wat u wilt voorstellen want dat komt het raadswerk ten goede. U kunt me persoonlijk benaderen en mag op mijn luisteren rekenen. De Christen Unie is er voor u.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.