Nederland Doet!

Claudia Noort-Verhoeff —  19 maart 2011

Een tijdje geleden werd ik door het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) benaderd om mee te doen aan Nederland Doet. Omdat ik persoonlijk maar wij daarnaast als ChristenUnie fractie ook grote bewondering hebben voor mensen die vrijwilligerswerk doen, en ik dit een goede gelegenheid vond om m’n handen uit de mouwen te steken, gaf ik me op voor 18 maart.

claudia doet!

In de aanloop van deze dag heb ik overigens positief verbaasd over de enorme inzet om alles in goede banen te leiden en bekendheid te krijgen voor deze actie via allerlei krantenberichten. Dus vanochtend werd ik verwacht bij Stichting Het Lichtpunt waar 17 bewoners met een lichte verstandelijke beperking een verwenochtend kregen aangeboden. Ik werd heel hartelijk ontvangen en mijn taak was, samen met een flink andere aantal vrijwilligers, het de bewoners naar de zin te maken met gezichtsbehandelingen, voetenbaden en -massages, vrolijke nagellak en make-up. Volgens mij had iedereen het reuze naar z’n zin, de sfeer was heel ontspannen en er werd flink meegezongen met de muziek.

Wat een dankbare en gezellige klus! Toen RTV Katwijk ook nog even kwam filmen was het feest compleet: “en nu komen we ook nog op de televisie!”. Tegen de middag werd een lunch binnengereden, compleet met broodjes kroket.
Wat een goede actie van Nederland Doet, en wat een hele leerzame ochtend voor mij!

Claudia Noort-Verhoeff

Posts

Claudia Noort-Verhoeff is bestuurskundige, is getrouwd en heeft twee dochters. De afgelopen twee jaar was ze als raadslid actief binnen de commissie welzijn. Overtuigd dat de politiek echt bij haar past wil ze met de ervaring die ze nu al heeft graag de komende jaren binnen de gemeente Katwijk opbouwen en uitbouwen met de nodige creativiteit.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.