Curadomi tien jaar in Katwijk

Atie Kuijt —  24 maart 2011

Ik herinner me nog dat jaren geleden bij onze fractie een uitnodiging kwam om kennis te maken met Curadomi, een nieuwe christelijke zorgaanbieder in Katwijk.

Locatie Curadomi Katwijk

Een paar weken geleden lag er weer een uitnodiging op de  mat, maar nu om een jubileum te vieren. Samen met vrouwen van het eerste uur, zoals Cobie van Boven en Gea de Jong, medewerkers en genodigden  heb ik op 17 maart  gevierd dat Curadomi al tien jaar lang hulp en zorg biedt vanuit een christelijke overtuiging.

Het was niet altijd even gemakkelijk om als kleine christelijkezorgaanbieder stand te houden. Zeker gezien de marktwerking en Europese aanbestedingen.   Curadomi viel bij de eerste aanbesteding van de WMO buiten de boot, ondanks de uitspraak van college en raad dat burgers de mogelijkheid moesten hebben hun eigen zorgaanbieder te kiezen. Een keuzevrijheid die niet los gezien kan worden van identiteit. Een noodgreep was nodig: de prijs van hulp bij huishouden in natura werd het zelfde als de hoogte van het PGB (persoonsgebonden budget). Veel cliënten konden hierdoor hun eigen vertrouwde thuishulp behouden.

Na tien jaar is er nog steeds vraag naar zorg en hulp door en voor mensen met een christelijke overtuiging. Het was mooi om die middag te zien dat zoveel mensen zich hiervoor inzetten.

Ik wens Curadomi Gods zegen voor de komende jaren, waarin ook nog eens bezuinigd moet worden. De ChristenUnie fractie houdt de vinger aan de pols

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.