ChristenUnie in actie tegen zwerfafval

Atie Kuijt —  25 januari 2010

assets/Uploads/_resampled/SetWidth300-AWF9966.JPG

Zwerfafval staat hoog op het lijstje van ergernissen die burgers hebben ten aanzien van hun leefomgeving. Naast vervuiling van het straatbeeld heeft de aanwezigheid van zwerfvuil ook negatieve gevolgen voor het milieu. Hoewel het leek alsof de straten na oud en nieuw uitsluitend waren bezaaid met sneeuw, bleek na het inzetten van de dooi dat in de gemeente Katwijk ondanks de verspreiding van vuurwerkzakken behoorlijk wat vuurwerkresten en andere rommel was blijven liggen in de wijken. Reden voor de ChristenUnie Katwijk om te besluiten de handen uit de mouwen te steken en het goede voorbeeld te geven door in het winkelcentrum ‘De Hoftuin’ en wijk ‘Kleipetten’ in Rijnsburg het zwerfvuil op te ruimen. Gekleed in opvallende blauwe truien en gewapend met bezems, papierknijpers en vuilniszakken werd op zaterdagochtend 23 januari 2010 flink wat afval verzameld. De schoonmaakactie werd, gelet op de vele reacties van het winkelend publiek en buurtbewoners, zeer op prijs gesteld. Er werden goede gesprekken gevoerd over het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid van (en in) wijken, iets wat bij de ChristenUnie hoog in het vaandel staat en tot uitdrukking komt in een onderdeel van het verkiezingsprogramma, ‘De Kwekerijen van Katwijk’. Onder deze werktitel wil de ChristenUnie na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. aan de slag gaan om bewoners op wijkniveau meer verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen leefomgeving. De ChristenUnie is van mening dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte en het tegengaan van verloedering, maar dat dit bovenal iets is wat door de burgers gezamenlijk zelf kan en moet worden opgepakt.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.