ChristenUnie gaat voor de “Kwekerij”

Atie Kuijt —  14 januari 2010

Dinsdagavond gesproken over de subsidieaanvraag van 10.000 euro van Factor Welzijn voor onderzoek naar sociale samenhang in de wijk. Onze fractie juicht bevorderen van de sociale samenhang toe, maar als je geld gaat uitgeven moet je uitgaan van resultaat. En daar twijfelt onze fractie aan. Gaat Factor Welzijn wel het juiste traject in door te werken met de Contactladder? In een wijk in Leiden is gewerkt met de Contactladder en de fractie is in gesprek gegaan met mensen die betrokken zijn geweest met dit traject. Het antwoord was duidelijk: in Leiden heeft het niet gewerkt. Het was weggegooid geld. Wijk- of buurtbewoners praten liever met mensen die vertrouwd zijn in de wijk. De uitkomsten van de interviews gaven een vertekend beeld, klopten niet met wat er echt leefde in de wijk. Kortom: Project is gestart, project is geeindigd. Gaat de gemeente Katwijk ook geld in het water gooien? Onze fractie ziet veel meer in de aanpak van de ” Kwekerij” , zie ook ‘Ons Plan’ voor meer informatie.

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.