Belbus onmisbaar

Atie Kuijt —  30 januari 2010

Gisteren hadden Claudia en ik een gezellig, ontspannen moment met ouderen in de Zwanenburg. Mannen en vrouwen die samen bingo speelden en zichtbaar genoten van ontmoeting, een bakje koffie of thee met iets lekkers. Gaaf ook om te zien dat oudere vrijwilligers zich zo inzetten om deze activiteiten te organiseren. Elke laatste vrijdagmiddag een bingo, maar ook andere gezellige momenten, zoals samen snert eten in de Orion. Het vervoer is gelukkig geen probleem, want veel ouderen maken gebruik van de belbus, die ze van deur tot deur brengt. Een prachtig moment om met ouderen van gedachten te wisselen over de belbus. De pauze was voor ons, daarna was het weer Bingo!

Atie Kuijt

Posts

Vanuit het geloof dat God regeert, neem ik mijn verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren in onze samenleving. Vanuit de politiek, vanuit de ChristenUnie, zet ik me in voor een betrokken, maar ook stabiel bestuur. Daarbij gaat het om het welzijn van jong en oud, sterk en kwetsbaar, van gezinnen en alleenstaanden. Betrokkenheid in de samenleving betekent voor mij dat ik dicht bij de burger sta, dat ik serieus naar hen luister. Hun inbreng en overtuiging spelen een belangrijke rol in mijn overwegingen om tot besluiten te komen. Niet over de hoofden van de burgers heen, maar samen met hen! Met politieke spelletjes houd ik mij niet bezig. Mijn motto is: Je praat niet alleen, maar je doet ook wat je zegt.

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.