ChristenUnie wil daadkracht college bij realisatie maatschappelijke opvang

admin —  27 januari 2009

In december heeft de ChristenUnie aan het college gevraagd zich in te zetten voor een mogelijk alternatief voor de realisatie van de maatschappelijke opvang. Aan de Turkooislaan in Leiden kwam een complex vrij dat precies aan de eisen van een Maatschappelijke Opvang voldoet (zie de foto bij het artikel). Het college wees het verzoek af. Inmiddels is ook het formele standpunt van De Brug ontvangen.

De Brug vraagt het college mee te denken en te bewegen naar een (tijdelijke) locatie, eventueel buiten Katwijk. Hieruit blijkt dat De Brug geen harde eis stelt dat de locatie binnen de gemeente grenzen van Katwijk gerealiseerd moet worden. Dit in tegenstelling tot de suggestie die in de beantwoording van het college werd gewekt. De Brug heeft als doel “om verslaafden op te vangen en dit sneller te realiseren dan tot nu toe gebleken is”.

De ChristenUnie heeft altijd een twee sporen beleid voorgestaan. Dit om de kansen op een snelle oplossing voor verslaafden open te houden. De ChristenUnie zal dan ook in de komende raadsvergadering (donderdag 28 januari a.s.) dit onderwerp agenderen en het college alsnog dringend verzoeken om De Brug in deze nieuwe ontwikkelingen te steunen. Verder zal aan de wethouder gevraagd worden om verantwoording af te leggen over de gang van zaken.

admin

Posts

Poll

Heeft u andere ideeën over het cultuurhuis? Discussieer met ons mee op onze Facebookpagina of laat uw reactie achter op deze website.